Dimecres 20 de maig de 2020

Ramon (gabacarr) en Pinterest

TASCA RUTINÀRIA:
Llegir durant 15 minuts en català, castellà i/o anglès. També podeu fer 15 minuts de Bmath.


TASCA 1:
PLÀSTICA:


Avui imitarem la tècnica d’un famós artista com és Andy Warhol. A la tasca d’avui de català coneixereu la seva vida, però ara, anem a observar les seves obres. Obriu l’enllaç adjuntat a continuació i observeu com pintava. Fixeu-vos que utilitzava molts colors i duplicava la mateixa imatge pintada amb colors molts diferents.





Ara és el teu torn, escull algunes de les imatges que Andy Warhol pintava i pinta-les amb els colors que vulguis. Pots imprimir-les o copiar-les en un full. També pots escollir un altre objecte si et ve de gust, però sobretot, es tracta d’imitar la seva tècnica: dibuixa el mateix objecte més d’una vegada i aplica colors diferents.









TASCA 2:
MATEMÀTIQUES:

Ara que ja sabem representar, llegir i escriure fraccions és el moment de comparar-les. Com podem saber si una fracció és més gran que una altra? Primer  pinteu la fracció que representa i seguidament observar quina de les dues té la zona pintada més gran.


1- Pinta les fraccions representades i utilitza els símbols <, > o = per comparar les fraccions. Quina fracció és més gran, és a dir, té més espai pintat? Fixa’t en l’exemple.
Podeu copiar-ho o descarregar les dues fitxes a l'enllaç de sota.



Ara us posem un enllaç per fer un joc sobre fraccions. Sou capaços de respondre correctament les 5 preguntes? Som-hi!
Per saber-ne més...

Aquí teniu l’últim vídeo de l’abella Antònia amb les solucions finals. Has sigut capaç de resoldre-ho?



TASCA 3:


CASTELLÀ:

¿Ya tienes tu trabalenguas escrito en tu libreta?



Hoy simplemente debes ilustrarlo. Hacer un dibujo que lo acompañe como en las muestras que habéis estado viendo estos días. Os dejamos un ejemplo. Cuando termines el dibujo, ya puedes empezar a practicarlo.





TASCA 4:

CATALÀ

Ara coneixerem una mica la vida de l’autor de les obres que hem treballat a Plàstica, el famós Andy Warhol.Per fer-ho llegirem la seva biografia que consisteix en la narració de la vida d’algun personatge.

BIOGRAFIA D'ANDY WARHOL


Andy Warhol va ser un dels artistes més influents de la segona meitat del segle XX, va nèixer a Pensilvània , Estats Units, el 1928. El seu nom veritable era Andrew Warhola. 
Va estudiar durant quatre anys a Carnegie Institute of Tecnology a Pittsburg , es va graduar en  1945 i va marxar a Nova York, on va començar a guanyar fama com a artista comercial. El 1952 va fer la seva primera exposició i el 1955 ja era el famós artista comercial de Nova York. 

Els anys següents participa en vàries exposicions fins que l'any 1961 produeix la seva primera obra basada en personatges de còmics i inicia el procés d'oli i tinta que li permet produir una sèrie d'imatges repetides en diferents colors, que comença l'any 1962 amb el famós pot de sopes Cambell. 
El 1983 va pintar la sèrie Endangered Species, on amb el seu característic estil Pop Art va retratar  diferents espècies d'animals en perill d'extinció. 

La seva tècnica consisteix en fer impressions d'un mateix dibuix , repetint-lo moltes vegades i utilitzar colors forts i nets que no tenen res a veure amb la realitat. Va crear un nou estil de retrat amb molta expressivitat. Barreja retrats de gent famosa amb publicitat d'objectes quotidians, va crear un estil molt diferent al d'altres artistes de la seva època i es va convertir amb el millor representant d'aquest nou estil anomenat POP-ART. Les seves obres van dirigides tant al públic infantil com adult. 


Respon les següents preguntes:


1- Quan i on va néixer l'Andy Warhol?


2- On va marxar a viure després de graduar-se?


3- Què va fer l'any 1952?


4- Quina obra va fer l'any 1962?


5- Com es diu el nou estil pictòric que inicia l'Andy Warhol?


6- Explica tres característiques de l'estil de l'Andy Warhol.

Quan acabeu podeu enviar les respostes a les tutores:
marta.olasz@caldes.epiaedu.cat
francesca@caldes.epiaedu.cat
marta.delvalle@caldes.epiaedu.cat

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PROJECTE: SETMANA DEL 8 AL 18 DE JUNY

Divendres 24 d'abril de 2020

Dijous 16 d'abril de 2020